Blog

Тернопіль матиме ще чотири чеських тролейбуси

Виконком Тернопільської міської ради прийняв рішення про виділення 370 тисяч гривень управлінню обліку та контролю за використанням комунального майна під цільове призначення, а саме на придбання  тролейбусів для КП «Тернопільелектротранс». Цього року місто купить щонайменше чотири транспортні одиниці.

За словами міського голови Сергія Надала, кількість придбаних тролейбусів залежить від їхньої пасажиромісткості та технічних характеристик.

– Ми продовжуємо практику закупівлі тролейбусів у Чехії безпосередньо у виробника. Орієнтуємося на такі, що вже були в експлуатації, але після капремонту перебувають у доброму стані. Як стверджують фахівці, ці транспортні засоби служать не менше, аніж вітчизняні нові. І до того ж маємо суттєву економію коштів. Якщо український тролейбус вартує майже два мільйони, то чеський після капремонту ми закуповуємо за 400 тисяч гривень, – каже Сергій Надал.

За словами директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, представники тролейбусного депо не входять до тендерного комітету, натомість будуть надавати технічні консультації члена комітету.

Тендерна процедура доволі тривала в часі (займає не менше трьох місяців), тому, на думку Андрія Павловича, на маршрутній мережі Тернополя ці тролейбуси можна очікувати орієнтовно в середині літа.