Blog

До Дня міста тернополянам обіцяють ще чотири тролейбуси

Чотири тролейбуси планують придбати цьогоріч у Тернополі. Традиційно це будуть «рогаті» чеського виробництва, які вже експлуатувалися в Європі. Після капітального ремонту тролейбуси передадуть Тернополю. За словами міського голови Сергія Надала, вартість кожного – близько 300 тис. грн.

Презентувати новинки тролейбусного парку міста тернополянам планують наприкінці серпня, під час святкування Дня міста. Кошти на придбання «рогатих» передбачені у міському бюджеті.

– Чеські тролейбуси – це чудова альтернатива для міста, каже Сергій Надал, – адже новий тролейбус коштує близько 2 млн. грн., а за ці кошти можна купити кілька тих, що були у користуванні. При цьому останні не поступаються ані якістю, ані зручністю.

Як додав начальник управління транспорту міської ради Ігор Мединський, тролейбуси для нашого міста в Чехії вже відібрані, КП «Тернопільелектротранс» підписало документи щодо перерахування за них коштів. Залишилося лише залагодити паперові формальності.

Крім того, у мерії вивчають питання переобладнання частини тролейбусів на безконтактні. Планується, що вони матимуть акумулятори з запасом енергії, що дозволить рухатися без електромережі майже 15 км. Наразі такі тролейбуси виробляють у Китаї. Їх вартість дуже висока, тому придбати бодай один місто поки не має можливості.