Blog

У Тернополі ЛАЗи їздитимуть по маршруту 1А

Новий автобусний маршрут загального користування №1А затвердили члени виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Автобусний маршрут №1А «вул. Винниченка – вул. Слівенська» пролягатиме вулицями Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руською, С. Бандери, Слівенською, Л. Українки, Протасевича, С. Бандери, Руською, Мазепи, М. Кривоноса, Винниченка. На його обслуговування передбачено три автобуси середнього або великого класу. Тимчасово забезпечувати пасажирські перевезення на маршруті будуть трьома автобусами марки ЛАЗ-А191 комунального підприємства «Тернопільелектротранс». Відповідний договір укладено між управлінням транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради та КП ТЕТ.

– Над відкриттям даного маршруту працювали ще з минулого року. Потрібно було його відкатати, визначити чи автобуси великого класу приймуть у Тернополі. З вересня 2013 року по 14 лютого 2014-го автобуси їздили на пробному маршруті. За цей час було проведено опитування громадян. Пасажири схвально віднеслися до такого транспортного засобу. Попереднього, 5 лютого, виконком дав доручення управлінню транспорту і зв’язку провести додаткові обстеження. І коли виявилося, що все в нормі, було прийнято рішення про відкриття автобусного маршруту 1А, який повністю дублює тролейбусний маршрут №1, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Окрім того, що автобуси, які працюватимуть на цьому маршруті – вмістимі, вони мають ще й соціальне значення.

– Перший маршрут тролейбуса зв’язує майже ціле місто (не враховуючи БАМ). У місті є проблема, коли під час сильних дощів каналізація не встигає приймати воду біля так званої «Веселки». У такому випадку не маємо тролейбусного сполучення «Веселка» – шостий магазин. Тролейбус при 14 см покритті водою дороги немає права рухатися. В автобуса ж цього обмеження немає, тому ми зможемо великими автобусами ЛАЗ, у випадку проблем, вивести пасажирів і об’єднати місто, резюмував Андрій Павлович.

Зазначимо, що автобуси на маршруті №1А возитимуть пільговиків у необмеженій кількості. Для решти пасажирів – вартість проїзду 1,5 грн.