Blog

У Тернополі – дефіцит тролейбусів

У Тернополі в мережі курсує 48 тролейбусів. Чиновники кажуть – цього замало, бо для повноцінного забезпечення пасажироперевезення по місту потрібно 80 одиниць цього транспорту. Зважаючи на такий дефіцит, у міській раді визначили і графік руху тролейбусів, і кількість машин на кожен маршрут.

«Це робилося відповідно до завантаження того чи іншого маршруту та кількості пасажирів, які користуються транспортом. Наприклад, маршрутом №7 їздять тернополяни на роботу в бік будівельного гіпермаркету «Епіцентр». Відповідна потреба у тролейбусах тут мінімальна і то у ранкові та вечірні години. Маршрут №11 має чималу протяжність і з’єднує два кінці міста. Ним, як правило, користується найбільша кількість тернополян», – пояснив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

Вивчивши усі нюанси та проблеми, на засіданні міськвиконкому було затверджено перелік тролейбусних маршрутів та необхідну кількість транспортних засобів. Так, на маршрутах №1 «Вул. Винниченка – вул. Слівенська», №2 «Вул. Тролейбусна – вул. Лесі Українки» та №10 «Вул. Київська – Центр – просп. С. Бандери» курсуватимуть по 8 одиниць транспорту. Маршрут №11 «Вул. Тролейбусна – вул. Лесі Українки – вул. Київська» обслуговуватиме 10 тролейбусів. Трохи менше тролейбусів їздить на маршруті №3 «Вул. Л.Курбаса – Ринок» та № 9 «Вул. Корольова – ринок – вул. Острозького» – по 4 одиниці. На маршруті №5 «Вул. Миру – вул. Київська – вул. Лесі Українки» їздить 6 тролейбусів. І зовсім мало електротранспорту на маршрутах №7 «Вул. Лесі Українки – БГ «Епіцентр» – комбайновий завод» та №8 «Газопровід – вул. Л. Курбаса» – по 2 одиниці.

Тернопільський прес-клуб