Blog

Перші теплоходи причал «Дальній» прийме весною 2013-го

Повним ходом йде реконструкція причалу «Дальній», яку заплановано завершити ще цьогоріч. Натомість його експлуатація розпочнеться весною 2013 року, з початком навігації на водоймах.

Роботи по реконструкції будуть проведені коштом і силами працівників КП «Тернопільелектротранс», на балансі якого перебуває причал.

– На сьогоднішній день проводиться насип на берег Тернопільського ставу задля можливості прокладання спуску до причалу «Дальній». Вже підготовлено опалубку на причал для проведення бетонування причалу, після чого встановляться сходи на спуску та огорожа на причалі. Ремонтні роботи причалу планується завершити цієї осені, щоб на наступний рік, весною, здати причал в експлуатацію та розпочати його експлуатування після виходу наказу про початок навігації на водоймах, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

За словами керівника тролейбусного депо, після закінчення робіт причал матиме змогу приймати теплоходи «Герой Танцоров» та «Капітан Парій», що дозволить більшою мірою розвивати рекреаційно-відпочинкову зону міського пляжу.

Зазначимо, що причал «Дальній» у зв’язку з аварійним станом не експлуатується понад 10 років. Теплоходи, які курсують Тернопільським ставом, мають змогу зупинятися на тимчасовому причалі, які працює з 2005 року. Одначе для відпочивальників цей причал є не зручним, оскільки до Дальнього пляжу ще потрібно пройти близько 1 кілометра.

У Тернопільській міській раді переконані, що із введенням нового-старого причалу потік відпочивальників значно збільшиться.