Blog

Два чеські тролейбуси вже в Тернополі (ФОТО, ВІДЕО)

На залізничну станцію «Тернопіль» днями прибули два тролейбуси моделі «Škoda 15Tr», які попередньо експлуатувалися на дорогах європейських країн і які КП «Тернопільелетротранс» придбало в чеських колег. 29 серпня їх розвантажили та відвезли в депо.

Skoda-15Tr

Ми сподіваємося, що це наш початок заміни застарілого транспортного парку нашого підприємства новими, або хорошої якості раніше експлуатованими тролейбусами. Плануємо в ближчому часі придбати ще тролейбуси з Чехії. Нині працюємо над графіком нового маршруту і визначаємося з потребою тролейбусів, будуть це малі чи великі («гармошки» – авт.) і яка кількість потрібна для обслуговування маршруту. Також підприємство потребує водіїв тролейбусів, – зазначив директор КП «Тернопільелетротранс» Андрій Мастюх.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому 22 серпня виділили один мільйон 116 тисяч гривень на придбання тролейбусів з Чехії. Дане рішення було ініційоване особисто міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

Skoda-15Tr

– Тролейбусний парк у Тернополі десятиліттями не оновлювався. Тролейбуси дуже зношені, тому поступово, за 3-4 роки, плануємо повністю оновити весь тролейбусний парк. Це є одним із пріоритетів Тернопільської міської ради, – зазначив мер Тернополя Сергій Надал.

Також вже визначено дату початку експлуатації нового тролейбусної лінії довкола мікрорайону «Аляска». Це станеться 21 вересня цього року. На ній працюватимуть 6 транспортних одиниць (у тому числі з числа тих, які придбано і ще буде придбано в Чехії) з інтервалом руху в 11 хвилин.