Blog

У Тернополі відбулося засідання Ради юристів корпорації «Укрелектротранс»

21 серпня в Тернополі на базі КП «Тернопільелектротранс» відбулося установче засідання Ради юристів корпорації «Укрелектротранс».

Засідання Ради юристів корпорації «Укрелектротранс»

– Рада юристів створилася для вирішення нагальних юридичних питань, які є на підприємствах міського електричного транспорту. Раніше цими питаннями піклувався окремий підрозділ в сфері міського електротранспорту Міністерства житлово-комунального господарства, але тепер нас передано до Міністерства інфраструктури, при чому в новому міністерстві немає жодного органу, який б займався координацію, в тому числі і юридичними питаннями, наших підприємств. Виникло питання: хто це буде робити? Знаючи, що підприємства міського електротранспорту є фінансово і економічно збитковими, мають велику кількість проблем у своїй діяльності, а також для вирішення законодавчих і нормативних питань та для того, щоб практика одного підприємства передавалася іншому і була створена Рада юристів. У нас є великі сподівання, що новостворений орган дасть позитивні результати для всієї нашої галузі, – розповів заступник генерального директора корпорація «Укрелектротранс» Володимир Вірченко.

Засідання Ради юристів корпорації «Укрелектротранс»

У найближчий час, обіцяють в «Укрелектротрансі», на сайті корпорації буде викладений позитивний досвід юристів підприємств міського електротранспорту (в тому числі й у питаннях повернення проплачених, але не переданих заводом-виробником тролейбусів, що нині дуже актуально для Тернополя і ще кількох міст України), яким зможуть користуватися  інші колеги-юристи.

За словами головуючого на Раді юристів підприємств міського електротранспорту, директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, засідання Ради відбуватиметься не рідше, ніж один раз на півроку. Натомість один раз на два тижні за допомогою «Скайп»-зв’язку розглядатимуться поточні питання членів даного дорадчого органу при «Укрелектротрансі», в тому числі готуватимуться пропозиції щодо приведення у відповідність до сучасних вимог чинного законодавства  у сфері міського електротранспорту, вдосконалення галузевої нормативно-правової бази тощо.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iQAMNUH8SlM&feature=player_detailpage]