Blog

Тернопіль купить п’ять тролейбусів, що були у користуванні

У найближчий час тролейбусний парк Тернополя поповниться п’ятьма тролейбусами, що були у користуванні. Саме з цією метою до Чехії цими днями їздили працівники КП «Тернопільелектротранс». У сусідній державі представники тролейбусного депо прицінювались до тролейбусів «Шкода», які підприємство має намір закупити цьогоріч.

У Чехії ми ознайомились з багатьма пропозиціями чеських партнерів, передивилися велику кількість тролейбусів, що були у користуванні (15-16 років експлуатації). Нашим завданням було подивитися на транспортні одиниці з технічного боку. Виявилось, що в багатьох випадках вони технічно справні і перебувають у хорошому робочому стані. Наразі чеській стороні запропоновано взяти участь у конкурсі, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Ведеться мова про купівлю п’яти таких тролейбусів. При цьому торги будуть відкритими, а участь у них можуть взяти й інші зацікавлені особи, які мають відповідну техніку. Єдина умова: тролейбуси, які пропонуватимуться на конкурс, не повинні експлуатуватися на українських дорогах, при цьому мають бути у хорошому технічному стані. На сьогоднішній день конкурсний комітет КП «Тернопільелектротранс» розробляє відповідну документацію, після чого буде визначено дату проведення тендеру. При цьому, варто зауважити, що тролейбуси купуватимуть за кошти підприємства – власні або ж залучатимуться кредитні ресурси.

Якщо автобус коштує до 400 тисяч гривень, то новий тролейбус – понад 2 мільйони. При тому, що тролейбус возить у необмеженій кількості пільговиків, його термін окупності може скласти багато років. Тому було прийнято рішення купувати тролейбуси не нові, але в хорошому стані, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.