Blog

Міністерство інфраструктури допоможе Тернополю повернути два нових тролейбуси

20-22 лютого у Києві відбулася конференції підприємств членів корпорації «Укрелектротранс». На ній, серед іншого, стало відомо, що підприємства міського електричного транспорту, згідно указу Президента, передано під опіку Міністерству інфраструктури України. Про це повідомив учасник заходу, директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Пан Андрій вважає, що такий крок держави позитивно вплине на роботу електротранспорту, адже довгий час дані підприємства були в «підвішеному» стані (перебували як один з підрозділів відділу благоустрою міністерства ЖКГ), відповідно протягом двох останніх років не виконувалася державна програма розвитку міського електричного транспорту щодо закупівлі нових тролейбусів. На сьогодні це питання, за переконанням директора тернопільського депо, вдасться зрушити з місця, і можна очікувати, що програма запрацює. Тим самим у Тернополі можуть з’явитися не лише бувші в користуванні тролейбуси, але й нові транспортні одиниці. Окрім того, Андрій Мастюх розповів представникам міністерства щодо проблеми з отриманням двох нових тролейбусів, за які ЛАЗу заплачено, але понад два роки Тернопіль не може їх отримати. Останні обіцяли посприяти у вирішенні цього питання.

Що ж до власне конференції, яка носила тему «Ефективне управління транспортними комунальними підприємствами за допомогою новітніх технологій», то на ній було чим похвалитися представникам Тернополя. Останні розповіли, що в КП «Тернопільелектротранс» встановлено на всіх транспортних одиницях засоби GPS-навігації та проводиться робота щодо документального оформлення для встановлення безконтактної система оплати проїзду в тролейбусах.