Blog

Нас поєднав стяг

Нас поєднав стяг

Відтепер не лише назвою, а й духом і прапором наше місто поєднане з однойменним катером Військово-морських сил України. На святкування 470-річчя Тернополя делегація цього судна урочисто передала бойовий стяг громаді обласного центру, яка опікується корветом із часу його появи.

Вручаючи прапор військово-морських сил України капітанові місцевого катера Тарасу Парію, командир корвету “Тернопіль”, капітан третього рангу Григорій Бреєв зазначив, що стяг стане символом єднання не лише між короблями, а й між Тернополем, Севастополем та українським флотом. “Тернопіль і наш корвет вже настільки пов’язані, що їх не можна розділити, — сказав Григорій Бреєв, — а стяг цей символізує давню історію козаків, які ще на “чайках” боронили нашу землю від посягань ворога. І мені хотілося б, щоб у святкові дні капітан “Героя Танцорова” піднімав цей прапор на знак нашого єднання”.

Вагомою подією не лише для міста, а й для свого особистого життя вважає передачу цього стягу капітан “Героя Танцорова” Тарас Парій, який свого часу служив підводником у Севастополі. “Тепер наші кораблі наче поєднані в єдине ціле”, — схвильовано зазначив він.

Директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх (катер “Герой Танцоров” перебуває на балансі підприємства) зазначив: “Надзвичайно символічною для нас є сьогоднішня подія. Ми гордимося тим, що бойовий корвет “Тернопіль”, відомий у всьому світі миротворчими місіями, вирішив у такий спосіб поєднати наші міста. Нам випала велика честь прийняти з рук командира корвету прапор військово-морських сил України. Обіцяємо нести її гідно”.

ІНТБ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RAH08k92K5k?rel=0&w=640&h=510]