Blog

Тернополян кататиме ще один теплохід

Два теплоходи відтепер ходитимуть по Тернопільському ставу. Крім «Героя Танцорова», мешканців та гостей міста кататиме менший теплохід, так званий «ПТ». Спустили його на озеро у середу, 13 жовтня. Після 15 років простою цей теплохід – знову на воді. А ремонтували його 15 місяців.

Виготовлений у 1964-му, «маленький теплохід» 30 років катав тернополян і гостей міста. А у спекотну погоду разом з «великим теплоходом» – «Героєм Танцоровим» – перевозив людей на «Дальній пляж». Однак із середини 1990-х років у рейс «ПТ-шка» більше не виходила.

Роман Заставний, міський голова Тернополя: «Це той плавзасіб, який 15 років тому курсував нашим озером. Але, на жаль, поганим на руку підприємцем він був потоплений і покинутий на дні. Його потім дістали, просушили. За 4 роки, поки він перебував під водою, від нього залишився один каркас. Але завдяки тим людям-фанатам, які працювали останній рік, чаклували, в доброму значенні цього слова, цей теплохід сьогодні став на воду і має можливість приносити приємні моменти для багатьох тернополян».

Обидва теплоходи перебувають на балансі комунального підприємства «Тернопільелектротранс». Його директор Андрій Мастюх зізнається, що рішення про ремонт меншого теплохода – непросте. Адже легше було списати його на металобрухт. Тим не менше, «ПТ-шку» відновили майже з нуля. Роботою займалися як працівники електротрансу, так і члени екіпажу «Героя Танцорова». Якщо раніше цей теплохід був однопалубним, то після ремонту він став двоповерховим.

Тарас Парій, капітан теплохода «Герой Танцоров»: «Я сподіваюся, що він буде працювати. І тернополяни отримають ще один теплохід, який буде їх розважати».

Андрій Мастюх, директор КП «Тернопільелектротранс»: «Цей теплохід спущено на воду саме тепер, тому що весною це робити було б не зручно. Тоді теплоходи проходять планові техогляди перед стартом навігаційного періоду. А викликати інспекцію і під один теплохід, і під інший теплохід було б досить незручно».

Після спуску на воду малий теплохід продовжать облаштовувати. Носову нижню палубу переобладнають у VIP-каюту. Тут уже встановили металопластикові вікна, а в салоні буде «м’який куток». Покататися на цьому теплоході тернополяни зможуть навесні наступного року. Тоді оголосять і назву судна.

ІНТБ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cWcr3ovTSlc?rel=0&w=640&h=510]