Blog

“Зайців” побільшало

Незважаючи на те, що літо у розпалі і бажаючих їздити у громадському транспорті менше, ніж у будь-яку іншу пору року, кількість “зайців” у електротранспорті збільшується.

Так, бажаючих їхати “на халяву” минулого місяця було 57, тоді як у травні їх кількість становила 52 особи. “Порівняно з минулим роком кількість порушників зросла практично вдвоє, — розповідає начальник відділу контролю пасажирського транспорту КП “Тернопільелектротранс” Юрій Довгополий. — Найбільш незаконопослушні — це студенти. Я недаремно наголошую “незаконопослушні”, адже безквитковий проїзд відповідно до ст.135 Цивільного кодексу України, є порушенням закону”.

“Варто наголосити на тому, що зараз почастішали випадки, коли пасажири залишають квитки на сидіннях тролейбусів. При цьому вони не розуміють, що у такий спосіб все ж таки порушують закон. Адже пасажири повинні виходити із салону з квитком у руках, інакше — штраф, — продовжує Юрій Богданович. — Не треба думати, що тим самим ви робите комусь добро, ви лише шкодите і собі, і кондуктору”.

Працюючи щодня, ревізори КП “ТЕТ” вилучають фальшиві посвідчення, викликають працівників міліції, щоб втихомирити “неспокійних” порушників, а також перевіряють роботу кондукторів.
Нагадаємо: штраф за безквитковий проїзд у тролейбусі сьогодні становить 20 гривень.