Blog

Тролейбусну лінію довкола «Аляски» здадуть у строк

13 червня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради КП «Тернопільелектротранс» для поповнення статутного фонду виділено 1,5 млн. грн. Як зазначив міський голова Тернополя, ці кошти буде потрачено на добудову нової тролейбусної лінії довкола мікрорайону «Аляска».

Разом з тим, приймаючи дане рішення, мер Тернополя Сергій Надал зауважив, що кошти мають бути освоєні в ближчі місяці, щоб перший тролейбус по новому маршруту пішов до Дня міста.

Як розповів перший заступник директора КП «Тернопільелектротранс» Володимир Зелінський, із покладеним завдання міського голови працівники тролейбусного депо справляться вчасно.

Левова частка робіт на сьогоднішній день уже зроблена, а серед найбільш трудомістких залишилося встановлення контактного проводу, яке заплановано зробити до 15 серпня. Після цього відбудеться пробна експлуатація нової лінії (до 10 днів), а вже з кінця серпня перші пасажири зможуть користуватися новим тролейбусним маршрутом. Переконаний, цей маршрут знайде своїх прихильників, адже він зв’яже найбільш густонаселений мікрорайон Тернополя з іншими частинами міста екологічним видом пасажирського транспорту, – зазначив Володимир Зелінський.

Водночас, у тролейбусному депо повідомили, що цьогоріч буде придбано 5-10 одиниць тролейбусів чеського виробництва, які експлуатувалися на дорогах Європи, адже, у зв’язку з відкриттям нового маршруту виникне необхідні збільшення тролейбусів на лінії до 55 одиниць (нині таких виїздить 50). Разом з тим, у планах КП «Тернопільелектротранс» протягом трьох наступних років поповнення рухомого складу ще 30 тролейбусами – як бувшими в користуванні, так і новими.