Blog

До Дня міста у Тернополі планують відкрити нову тролейбусну лінію

До Дня міста у Тернополі планують відкрити нову тролейбусну лінію. Користуватися електротранспортом зможуть мешканці вулиць Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка і Симоненка. Зараз працівники комунального підприємства «Тернопільелектротранс» працюють без відхилень від графіку робіт, аби лише не стала на заваді погода, каже директор підприємства.

Андрій Мастюх, директор КП «Тернопільелектротранс»: «Ми планували встановлення опор, освітлення вулиці Морозенка, натягування підвісного тросу – це все вже зроблено. На сьогоднішній день стоїть план підвісити контактну мережу і протягнути кабель живлення з вулиці Пушкіна до Симоненка».

Мова про будівництво тролейбусної лінії на вулицях Симоненка, Леся Курбаса, Володимира Великого і Морозенка ведеться вже давно. Тролейбусна лінія на сьогодні прокладена лише до кільця на вулиці Воломира Великого. Оскільки проїжджа частина – вузька, то тролейбуси рухатимуться вже новою лінією лише в одному напрямку: спочатку вулицею Володимира Великого, тоді Леся Курбаса і повертатимуться вулицями Морозенка і Симоненка. За словами директора «Тернопільелектротрансу» в цьому мікрорайоні живе близько 6% усього населення Тернополя, тож прокладання тролейбусної лінії буде вигідним підприємству.

Маршрут руху тролейбусів поки невідомий. В комунальному підприємстві обіцяють – врахують думку тернополян. Висловитися з цього приводу можна на веб-сайті підприємства за адресою elektrotrans.te.ua. Цього року в «Тернопільелектротрансі» планують купити ще 5 вживаних тролейбусів. А от скільки тролейбусів курсувати новою лінією також ще не відомо, бо все залежить від маршруту, каже директор.

Андрій Мастюх, директор КП «Тернопільелектротранс»: «Це все буде залежати від довжини кола. Якщо ми мову будемо вести про «Дружбу», то треба тролейбусів 7-8. Якщо буде йти мова про «Центр», то це короткий маршрут, на кшталт 10-го, – треба 5 одиниць. Тому на сьогоднішній день ми працюємо над цим питанням. Ми будемо однозначно прислухатися до думки тернополян, бо це наш пасажир, завдяки якому ми живемо».

TV-4

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fbDFMfaFvZ4?rel=0]