Blog

У КП “Тернопільелектротранс” шукають водіїв тролейбуса

У КП “Тернопільелектротранс” шукають водіїв тролейбуса
У КП “Тернопільелектротранс” шукають водіїв тролейбуса

Комунальному підприємству “Тернопільелектротранс” потрібні водії тролейбуса. Досвід роботи чи спеціальна освіта непотрібні. А середня заробітна плата становитиме – 15 тисяч гривень.

Ольга Лема більше 40 років виїжджає на лінію. Жінка запевняє, знає не лише як професійно керувати габаритним транспортом, а й може в разі поломки взятись за інструменти. Хоч жінці і доводиться прокидатись близько 4 ранку, та все ж роботу свою дуже любить.

“43 роки я за рулем. Стільки років я працюю водієм тролейбуса першого класу. Робота подобається”, – каже Ольга Михайлівна.

Пані Ольга розповідає, ця робота вимагає уважності. Адже водій відповідає за життя багатьох людей. А також важливо толерантно та з терпінням ставитись до пасажирів.

“Є такі, що виходять, подякують, аж хочеться працювати для тих людей. Навіть хочеться усміхнутись. А бувають й інші, тоді потрібно зціпити зуби. Знаєте, всякі бувають”, – ділиться водій тролейбуса Ольга Лема.

Пані Ольга працює через день: з 6 ранку до 18 вечора, це з двогодинною перервою. Жінка розповідає, ймовірно саме графік стає причиною, чому водії відмовляються йти сюди працювати. Ще одна причина, каже пані Ольга, люди виїжджають закордон.

“В мою службу потрібні водії тролейбуса і кондуктори. Зараз є 88 водіїв, але щоб ми спокійно закривали лінію потрібно 126 водіїв”, – розповідає начальник служби руху КП “Тернопільелектротранс” Наталія Балацька.

Тож у КП відкрили більше 30 вакансій на місце водія. Готові взяти без досвіду роботу, водійських прав та освіти. Кажуть, усього навчать на спеціальних курсах. Єдина умова – вік.

“Водієм можемо взяти особу не молодшу 21 року. А все інше залежить від людини. Має бути витривалість, треба рано вставати. Адже якщо людина звикла довго спати, то у нас треба вставати рано”, – додає Наталія Балацька.

Робочий графік пропонують різний. Одні водії працюють через день, у інших – 5 днів робочих та два вихідних. Різними можуть бути і робочі години. Оплату праці пропонують від від 8 до 20 тисяч гривень.

Тетяна Муран, телеканал “Тернопіль 1”