Blog

У Тернополі формують нову концепцію транспортної мережі, на вулиці виїдуть великогабаритні автобуси

У Тернополі формують нову концепцію транспортної мережі, на вулиці виїдуть великогабаритні автобуси

У нашому місті створять нову концепцію транспортної мережі. Наразі триває її активне обговорення. За словами міського голови Тернополя, нову комплексну програму транспортної мережі міста затвердять орієнтовно у травні.

«Процес затвердження нової концепції транспортної мережі Тернополя передбачає певну етапність. Наразі почався важливий етап — відбір структури, яка здійснюватиме збір документів для участі у конкурсі з формування нової транспортної мережі, їх аналізу. Обов’язково врахуємо пропозиції та прохання тернополян. Сам конкурс, який визначить, хто надаватиме транспортні послуги, буде проведений у травні», — зазначив Сергій Надал.

А тим часом два автобуси MAN А21, які нещодавно придбали, готові перевозити пасажирів.

«Цей комфортний сучасний автобус, розроблений провідним міжнародним виробником, є екологічно безпечним видом транспорту. Наразі проводиться процедура реєстрації одного з автобусів. Незабаром він розпочне курсувати вулицями Тернополя за маршрутом 1А. До слова, цим маршрутом уже перевозять пасажирів два таких автобуси», — каже директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Це великі зручні автобуси на 80—100 пасажиромісць, обладнані кондиціонером. Також вони обладнанні спеціальними місцями для людей з обмеженими можливостями. Автобуси відповідають стандартам «Євро-5». Автобуси обладнані двигуном внутрішнього згорання на зрідженому паливі (LPG), є екологічно безпечними.

Комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» через систему публічних електронних закупівель Prozorro вже провело тендер на закупівлю 20-ти низькопідлогових автобусів марки MAN A21 для міських перевезень пасажирів. Переможцем відкритих торгів стала чеська фірма ZEDEXO s.r.o, з якою на основі чинного законодавства України підприємство підписало договір купівлі-продажу.