Blog

Ремонт теплохода “Герой Танцоров” завершили

Ремонт теплохода “Герой Танцоров” завершили

Ремонт теплохода Герой Танцоров, який тривав усі літо, завершили, і якщо дозволить погода, він курсуватиме Тернопільським ставом ще цього року, повідомляють у “Тернопільелектротранс”. Теплохід відремонтували та поміняли вікна. Обійшлись усі роботи комунальному підприємству у 800 тисяч гривень.

Ціле літо Тернопільським ставом курсував лише один теплохід – “Капітан Парій”. Теплохід “Герой Танцоров” стояв на ремонті. Ремонтні роботи планували завершити за місяць, каже директор комунального підприємства “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх. Проте, під час огляду технічного стану судна виявили, що роботи значно більше, ніж планувалося.

– Працюючи над даним теплоходом, ми провели ремонт нижньої палуби і тої частини, яка йде над водою, а також частини, яка йде в межах моторного відсіку. Всі роботи проводили під наглядом регістру. Через то воно та трохи затягувалось, бо це своєрідне, це безпека перевезень на воді, – розповідає директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

На початку жовтня теплохід “Герой Танцоров” має пройти техогляди, і, можливо, покатати тернополян ще цього року, каже Андрій Мастюх.

– Надіємся на те, що якщо нам дозволить погода, то ще в цьому році потішити тернополян. Крім того, на наступних кілька років будем мати стабільний рух даним теплоходом. Воно все стареньке – 68 рік, – каже Андрій Мастюх.

Під час проведення ремонту на теплоході замінили усі вікна, отож вигляд “Героя Танцорова” значно покращився. Загалом усі роботи обійшлись “Тернопільелектротрансу” у 800 тисяч гривень.

Юлія Судомир, телеканал TV-4