Blog

Тернополем курсує тролейбус «Здоров’я»

Тернополем курсує тролейбус «Здоров’я»

Десятий за рахунком соціальний тролейбус на тему «Здоров’я» відтепер курсує Тернополем. Над дверима «рогатого» — мішечки з м’ятою, у салоні пігулки-вітамінки, котрі розповідають про користь тих чи інших продуктів, на кріслах — написи, які поліпшують настрій, а також ще чимало корисної інформації про здоровий спосіб життя. Таким бачили черговий тролейбус щастя, а тепер втілили цю ідею в життя викладачі та студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

— Ми давно співпрацюємо з комунальним підприємством «Тернопільелектротранс». Це була їхня ініціатива продовжити нашу співпрацю після виходу на лінію першого соціального тролейбуса, а директор підприємства Андрій Мастюх завжди йде нам на зустріч, підтримує нашу ініціативу, — каже координатор проекту, викладач кафедри інформатики ТНПУ ім. В. Гнатюка Галина Полюга.

— Тема здоров’я найближча двом факультетам: хіміко-біологічному й фізичного виховання, — продовжує пані Галина. — Із викладачами саме цих факультетів ми й почали напрацьовувати ідеї оформлення. Це — Наталя Йосипівна Міщук, Любов Степанівна Барна і Світлана Збігнєвна Храбра. Поступово долучались і студенти зі своїми ідеями. Працюючи над їх реалізацією, ми попросили допомоги і в студентів спеціальності «Образотворче мистецтво».

— Це найдовший проект. Він тривав два роки, — розповідає активна його учасниця четвертокурсниця хіміко-біологічного факультету вишу Юля Бевсюк. — Багато студентів брали участь у його підготовці. Ми хотіли показати, що бути здоровим — це модно. Під час поїздки можна почерпнути чимало корисної інформації, а якщо хтось забув, він може пригадати, які продукти є корисними, а які — шкідливими, як вони впливають на роботу серцево-судинної, імунної систем тощо. Ароматичні мішечки при вході ми наповнили травами, які заспокоюють нервову систему. На мою думку, користь цього проекту — очевидна»

Водій тролейбуса Ольга Михайлівна Лема за кермом вже понад сорок років. Жінка працює на першому «Тролейбусі щастя». Вона запевняє: відгуки пасажирів про «Тролейбуси щастя» лише позитивні.

— Пригадую, був такий випадок: у салон зайшов якийсь чоловік і почав фотографувати. Згодом з’ясувалося, що він приїхав з Італії, і йому дуже сподобалася ідея оформлення тролейбуса. Він запевнив, що обов’язково розповість про це у себе на батьківщині.

Галина Полюга каже, що ідей для оформлення соціальних тролейбусів вистачає. На черзі — соціальний проект, який розповість про затребувані професії. Директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх запевнив, що завжди готовий до співпраці.

Сайт КП «Тернопільелектротранс»