Blog

На Бродівській завершили будівництво нової тролейбусної лінії

На Бродівській завершили будівництво нової тролейбусної лінії

Частина нової тролейбусної лінії, яка сполучатиме Північний промисловий район із центром Тернополя вже готова. Зокрема, новий маршрут проходитиме від «6-го магазину», що на вулиці Бродівській до перехрестя Лук’яновича. До кінця 2017-го планують завершити роботи з будівництва цієї лінії.

– На вулиці Бродівській ми вже завершили будівельні роботи, – розповів Андрій Мастюх, директор комунального підприємства «Тернопільелектротранс». – Там вже йде налагодження і монтаж контактної мережі, а на вулиці Лук’яновича розпочинаємо будівельні роботи: завозимо будівельні матеріали, опри. Думаю до кінця року ми свою частину зобов’язань виконаємо перед містом, тобто лінія буде готова. Запускати тролейбусний рух зможемо після того, як приведуть в порядок дорогу, тому що там дорожнє покриттям з ямами, які треба ліквідувати. Тоді в наступному році зможемо запустити туди тролейбуси. Зараз працюємо над тим, щоб докупити транспорт. Тобто, ми з існуючих маршрутів не будемо знімати транспорт і якісь маршрути скорочувати. Сподіваємось, що до нового року отримаємо ще 4 тролейбуси – два коротких і два великогабаритних. Це буде новий маршрут з порядковим номером, будемо обговорювати з людьми, як їм буде зручно, будемо спілкуватися з жителями мікрорайону. Лінія розпочинатиметься від старого кільця на завершенні вулиці біля колишнього комбайнового заводу і йтиме в обидві сторони в сторону центру. Чи це буде до ринку, чи через велике кільце до навчальних закладів на Дружбі, – ми ще будемо додатково обговорювати, зважатимемо на бажання людей і на те, чи буде наповнений транспорт, щоб він не був збитковим.

Нова тролейбусна лінія, за словами Андрія Мастюха, виконуватиме ще й роль резервної на випадок аварій на лінії на вулиці Збаразькій. Наприклад, якщо станеться обрив лінії, то весь тролейбусний транспорт зупиняється тому, що Збаразькою йде біля 67-70% тролейбусних маршрутів. Тоді Збаразьку будуть об’їжджати, пускаючи тролейбуси новою лінією.

Ольга Трач, «За Збручем»