Blog

Відбулося чергове засідання робочої групи з впровадження електронного квитка

Відбулося чергове засідання робочої групи з впровадження електронного квитка

У вівторок, 29 серпня, в Міністерстві інфраструктури України відбулося чергове засідання робочої групи з впровадження електронного квитка. У його роботі взяла участь тернопільська делегація у складі Тетяни Фурман, начальника сервісного відділу обслуговування АСОП та ОП служби руху КП «Тернопільелектротранс», а також керівника ТОВ «Системний зв’язок» Віталія Васильківа.

До уваги учасників зустрічі технічний консультант ЄІБ, колишній міністр економіки та транспорту Угорщини Януш Кока представив Презентацію проекту Концепції впровадження е-квитка. Розповів про світовий досвід, сучасні технологічні розробки, технічні стандарти системи. Також під час круглого столу учасники робочої групи обговорили можливість встановлення різних тарифів на проїзд в громадському транспорті, стан змін в законодавчі акти України для впровадження е-квитка.

Європейська бізнес-асоціація представила до уваги робочої групи додатковий законопроект, який має на меті усунути перепони для подальшого розвитку безготівкових форм оплати за проїзд. Зміни вноситимуться у Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Їх внесення забезпечать можливість безготівкової оплати за проїзд з використанням банківських карток. Учасники круглого столу ухвалили рішення розглянути додатковий проект Закону України робочими групами на місцях та в подальшому надати свої пропозиції.

Після робочої зустрічі технічні консультанти Європейського інвестиційного банку провели семінар, на якому присутні розглянули та проаналізували проблеми у сфері громадського транспорту, наявні системи платежів, технології, які використовуються у цих системах, стандарти збору платежів.

За словами Тетяни Фурман, найближчим часом будуть розроблені рекомендовані технічні стандарти для системи безготівкової оплати проїзду в Україні.