Blog

Обговорили проблеми транспортної галузі

Обговорили проблеми транспортної галузі

Із нагоди святкування чергової річниці Дня міста у Тернопіль завітало чимало делегацій з різних куточків України та з-за кордону. У понеділок, 28 серпня, представники делегацій українських міст зустрілися, щоб обговорити проблеми транспортної галузі.

Під час зустрічі, у якій взяли участь директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, начальник сервісного відділу обслуговування АСОП та ОП служби руху КП «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман та керівник ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків, йшлося про розвиток комунального електротранспорту в місті, новації, вперше запроваджені в Тернополі. Присутні обговорили проблеми, пов’язані з транспортною галуззю, котрі вимагають певних рішень і постанов уряду.

Директор КП «Тернопільелектронтранс» Андрій Мастюх розповів про історію розвитку підприємства за останні десять років та поділився планами на майбутнє.

«Десять років тому, провівши аналіз маршрутної мережі міста, і того, що нам залишилося від електротранспорту, ми розробили програму, яка переросла в проект соціально-економічного розвитку Тернополя, — говорить Андрій Мастюх. — Відповідно до цього документа ми навели лад у маршрутах міста, змусили всіх перевізників грати за єдиними правилами, для чого було розроблено єдиний диспетчерський центр на базі нашого комунального підприємства. І маршрутки, і тролейбуси були обладнані системою GPS-навігації. Згодом була розроблена програма озвучення зупинок транспорту з візуалізацією на спеціальних моніторах.

Через деякий час у Тернополі запрацював сервіс «Де транспорт», який дозволяє: спостерігати за рухом громадського транспорту в режимі реального часу; планувати заздалегідь поїздку; слідкувати за дотриманням графіків руху. Завдяки спеціальній комп’ютерній програмі, рух автобусів у режимі «онлайн» доступний для перегляду всім користувачам інтернету.

Наступний наш крок — це перша в Україні мережа так званих розумних зупинок. Нині на окремих зупинках громадського транспорту облаштували монітори, які відображають інформацію про рух маршруток і тролейбусів, прогноз погоди, курс валют. Також тут можна почерпнути інформацію про роботу міського голови і міської ради.

Із грудня минулого року в Тернополі, до слова, вперше в Україні, діє автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів у міському електричному транспорті. Нині планується запровадження багаторівневого тарифу за проїзд. Також у планах — запровадження «Картки тернополянина» і персоніфікованих карток для учнів та студентів».

На завершення зустрічі директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх подякував присутнім за додаткові запитання і побажав усім нових звершень і перемог під мирним небом.