Blog

Чи дотримає слова народний депутат?

Чи дотримає слова народний депутат?

Чи дотримає слова народний депутат?

У середу, 19 липня, з робочим візитом на Тернопільщині побував народний депутат України від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук. У рамках відвідин нашого краю політик зустрівся з колективом КП «Тернопільелектротранс». Народний обранець ознайомився з роботою підприємства, а також обговорив актуальні проблеми сьогодення, зокрема пенсійну та медичну реформи.

Політик відповів на запитання присутніх. Зокрема комунальників цікавили: який вихід із складної економічної ситуації в державі, як розв’язати проблему масового виїзду українців на роботу за кордон, низькі зарплати та безробіття, нестабільний валютний курс, відсутність пільгових кредитів на житло тощо.

Ігор Мосійчук пообцяв працівникам комунального підприємства, що восени, коли розпочне свою роботу чергова сесія Верховної Ради, порушить питання звільнення комунальних перевізників від оподаткування, адже через високі відрахування до бюджету підприємство збиткове.

— Восени будемо ініціювати повернення до пільгових тарифів на електроенергію для комунальних перевізників, — зазначив Ігор Мосійчук. — Адже сьогодні підприємства електротранспорту платять за електроенергію, як металургійні заводи. Також необхідно змінити підхід до оновлення рухомого складу підприємств — скасувати чи знизити ПДВ на завезення вживаного транспорту з-за кордону або сформувати спеціальний фонд, у який будуть накопичуватися кошти для придбання та оновлення транспорту. Щоб розв’язати цю проблему, важливо виробити дієвий механізм разом із керівниками підприємств електротранспорту з усіх регіонів та комітетом транспорту у парламенті.