Blog

Вже і в автобусах діє автоматизована система оплати

Вже і в автобусах діє автоматизована система оплати

Три автобуси КП «Тернопільелектротранс», які обслуговують маршрут №1а, обладнали валідаторами. Запрацювали вони з 1 червня.

Нагадаємо, від початку грудня минулого року в Тернополі в тролейбусах працює автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів (далі – АСОП та ОП). Нині за проїзд у тролейбусах можна розраховуватись за допомогою електронного квитка.

Директор підприємства КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх переконаний, що пасажирські перевезення потрібно планувати не лише у тролейбусах, а й автобусах. Від цього «виграє» і підприємство, і пасажири.

— Ми врегулювали інтервали руху тролейбусів, навантаження на маршрутах, – каже Андрій Мастюх. – Наступний наш крок: на трьох автобусах КП «Тернопільелектротранс», які обслуговують маршрут №1а, з 1 червня ми запроваджуємо автоматизовану систему оплати проїзду та обліку пасажирів.

Це дасть можливість пасажирам розраховуватись за проїзд електронною карткою, яка використовується в тролейбусах, каже пан Мастюх.

— Наголошую: як і в тролейбусах, так і в автобусах комунального підприємства поки що діє два варіанти оплати, – каже Андрій Мастюх. – Це оплата за допомогою безконтактної картки, з якої кондуктор за допомогою валідатора знімає поїздку й видає пасажирові проїзний квиток та готівкова оплата, якщо у пасажира такої картки немає.

Ірина Белякова, «20 хвилин»