Blog

У день вишиванки — з піснями

У день вишиванки — з піснями

Третій рік поспіль у Міжнародний День вишиванки, який цьогоріч припав на 18 травня, у тернопільському тролейбусі лунають українські пісні. Святковий настрій пасажирам дарували студенти факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Учасників акції було четверо: Володимир Витрикуш, Петро Галайда, Сергій Волохатий та Василь Хомик.

— Сьогодні справжнє українське свято, — каже Василь Хомик. — Ми повинні не забувати своїх традицій, нести українську культуру, зокрема й музику до людей. Ми даруємо людям гарний настрій та позитивні емоції. Сьогодні ми виконуємо популярні українські пісні. Пасажири тролейбуса сприймають нас позитивно, дякують.

— Студенти з радістю зголошуються дарувати свою творчість пасажирам. Минулих років, окрім пісень, студенти-філологи також читали вірші та легенди про українську вишивку, — каже координатор проекту «Тролейбус щастя», викладач кафедри інформатики ТНПУ ім. В. Гнатюка Галина Полюга. — Щиро дякуємо керівництву КП «Тернопільелектротранс», яке підтримало нашу ідею та усіляко сприяє у соціальному проекті «Тролейбус щастя».

До слова, акцію проводять у тролейбусі, в якому в кожному куточку проглядається український мотив. Дорогою додому чи на роботу пасажири можуть прочитати інформацію про особливості вишивки усіх регіонів України. Подібних тематичних тролейбусів у Тернополі вже шість. І це ще не межа. Незабаром дорогами Тернополя курсуватиме «Тролейбус здоров’я».