Blog

У 2017 році тролейбуси поїдуть до села Біла

У 2017 році тролейбуси поїдуть до села Біла

Тернопіль продовжує розвивати міський електричний транспорт. Кожного року місто поповнюється добротними вживаними тролейбусами-гармошками, а також будуються нові лінії.

Не стане виключенням і 2017-й. Але цього разу лінія вперше в історії Тернополя вийде за межі міста – її протягнуть вулицею Бродівською аж до центру села Біла.

Гроші на будівництво лінії, а це 14 млн. грн., передбачили депутати міської ради в бюджеті на наступний рік.

Тролейбуси за новим напрямком поїдуть через неодноразові звернення тернополян, які проживають у мікрорайоні колишніх гуртожитків комбайнового заводу. Також зверталися мешканці села Біла.

– Це дає позитивний сигнал не тільки працівникам підприємства, але і жителям файного міста. Від імені всього колективу дякую міським депутатам та міському голові за проявлене розуміння і підтримку, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

– Також маємо намір будувати тролейбусні лінії в інших мікрорайонах міста, де це дозволяє розташування і Правила дорожнього руху. Наприклад, збудувати тролейбусні лінії в «Кутківцях», «Пронятині» і на «Новому світі» буде проблематично. Проте в інших частинах міста, де є можливість це зробити, ми щороку поетапно додаватимемо нову лінію, – розповів міський голова Сергій Надал.