Blog

Прем’єр-міністр позитивно оцінив запровадження в Тернополі автоматизованої системи оплати за проїзд

Прем’єр-міністр позитивно оцінив запровадження в Тернополі автоматизованої системи оплати за проїзд

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у Тернополі ознайомився з результатами запровадження першої в Україні міської Програми автоматизованої системи оплати за проїзд та обліку пасажирів в електротранспорті.

Він випробував використання безконтактних карток для проїзду та позитивно оцінив запровадження автоматизованої системи оплати.

Глава Уряду також поспілкувався про перспективи монетизації пільг на безоплатний проїзд у громадському транспорті. Він зауважив, що Уряд працює над цим питанням.

«Монетизація є важлива. Міністерство соціальної політики зараз працює над цим питанням. Але я вважаю, що це питання місцевого значення, місцева влада має вирішити це питання», – зазначив Прем’єр-міністр.

«Я думаю, що наступного року питання має бути вирішене і по категоріях, і по картках, і хто має право, і скільки поїздок. Треба все розкласти по своїх полицях. Інакше транспорт завжди буде «вбитий», розвалений і ніколи не буде порядку», – зауважив Глава Уряду.

На переконання Прем’єр-міністра, пільги на проїзд у транспорті потрібно робити цільовими.

«Треба відходити від загальних пільг і робити їх цільовими. Я думаю, що місцева влада розуміє, як це робити і може це зробити. Транспорт – місцевий, люди – місцеві, кошти з транспорту отримують місцеві підприємства, вони і мають вирішувати співвідношення пільговиків теж», – наголосив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що Тернопіль перше місто в Україні, де запрацював електронний квиток у громадському транспорті. Поки що таке нововведення працює у міських тролейбусах, проте з часом планують перевести на електронні квитки увесь громадський транспорт.

Нововведення має ряд переваг. Зокрема, можна буде побачити реальний облік усіх пасажирів на кожній зупинці. Також завдяки електронному квитку городяни зможуть зекономити 10% власних коштів.