Blog

Розпочали монтаж контактного дроту на новій тролейбусній лінії

Розпочали монтаж контактного дроту на новій тролейбусній лінії

На новій тролейбусній лінії, що споруджується на вул. Текстильній, а також попри ТРЦ «Подоляни», працівники КП «Тернопільелектротранс» розпочали закріплювати контактний дріт до несучого тросу. Це – повздовжньо-ланцюговий тип підвіски на кронштейні. Він надає більшої еластичності лінії та мінімізує ризик її обриву.

Незабаром працівники приступлять до монтажу кривих (спецчастин на поворотах), розхідної стрілки на вулиці Леся Курбаса, а також перетинача і східної стрілки на вулиці Текстильній, поблизу зупинки «Авторемзавод».

Наразі розглядаються варіанти нового тролейбусного маршруту. Тролейбус можуть запустити через вулицю Богдана Хмельницького, центр, повз Кооперативний технікум. Далі тролейбус поїде на масив «Дружба» на вулицю Карпенка.

В іншому варіанті тролейбус планують пустити на «Дружбу» через вулицю Крушельницької без заїзду на залізничний вокзал.

Повертатись тролейбус буде через вулицю Живова.

– Таким чином пасажири, які будуть добиратись з вулиць Симоненка, Курбаса, Володимира Великого зможуть швидше дістатись у центральну частину міста, ніж раніше. Крім того на вулиці Текстильній є безліч промислових об’єктів, де працюють тернополяни, де є чимало людей, які добираються на роботу і я думаю, що для них це буде додаткова зручність, оскільки буде легше доїхати на роботу чи з роботи, – зазначає міський голова Сергій Надал.