Blog

Тернопільські теплоходи мають статус атракціонів, тож перевезенням не займаються, – Андрій Мастюх

Тернопільські теплоходи мають статус атракціонів, тож перевезенням не займаються, – Андрій Мастюх
Місцеві мешканці нарікають на здирництво тих, хто збирає кошти на прогулянкових теплоходах «Капітан Парій» та «Герой Танцоров» у Тернополі. Люди кажуть, що добиратися назад із Дальнього пляжу тим самим квитком вже не можуть, тож змушені платити ще 15 гривень.

Про болюче для багатьох, особливо у літній період, питання журналісти сайту «Тернополяни» поговорили із директором КП «Тернопільелектротранс» Андрієм Мастюхом, адже саме на балансі цього підприємства перебуває водний транспорт.

– Я розумію, що для тих, хто загоряє там, це дорого, але потрібно чітко розмежовувати поняття прогулянкового рейсу та регулярних перевезень, – каже Андрій Павлович. – Теплоходи наші відносяться до категорії атракціонів і ціна білета (15 грн) вказана за круг та не передбачає проїзду за одним квитком двічі.

Директор комунального підприємства розповідає, що минулого року ситуація була іншою і люди дійсно могли по одному квитку проїхатися у дві сторони. Втім за таке КП «Тернопільелектротранс» оштрафували по тій же причині – мовляв, теплохід має екскурсійне призначення, а не займається регулярним переправленням пасажирів з одного берега на інший.

– Спробую пояснити по-простому: якщо ви купляєте квиток, наприклад, з Тернополя до Києва і виходите у Вінниці, то далі ви ж не поїдете з тим самим квитком у Київ, а купляєте новий, щоб добратися до пункту призначення. Так само і тут – ви можете вийти на іншому березі, але звідти назад вже треба буде платити. Ці правила не ми придумуємо, це у законодавстві прописано, – роз’яснює Андрій Мастюх. – А що таксі туди не хочуть їхати, то керівництво міста нехай вирішує проблеми із дорогою і, якщо не власними коштами, то нехай тих, хто розбив там асфальт, будуючи триповерхові котеджі.

Журналісти сайту «Тернополяни» також розповіли керівнику КП «Тернопільелектротранс» про те, що й самі були свідками того, як працівник теплоходу не видавав квитки пасажирам, а з деяких дітей молодшого шкільного віку брав за прогулянку стільки ж, як і з дорослих – 15 грн і лише після невеличкого скандалу на виході вже видав квитки на вимогу і повернув здачу за проїзд дитини, яка, до слова, мала їхати за 5 грн. За словами Андрія Павловича, про такі випадки йому краще повідомляти письмово у скаргах, які будуть розглянуті. За такі дії недобросовісним працівникам «світить» звільнення.

До слова, зовсім скоро проїзд на прогулянкових теплоходах буде змінено. Наразі тарифи переглядаються і до обговорення закликають громадськість міста.

Сайт новин «Тернополяни»