Blog

Сергій Надал про чотири транспортні проблеми, які необхідно вирішити

Сергій Надал про чотири транспортні проблеми, які необхідно вирішити

Міський голова Сергій Надал звернувся до представників комітету Верховної Ради України з питань транспорту, які декілька днів тому перебували у Тернополі з офіційним візитом. Про що їх просив очільник Тернополя?

Міський голова Сергій Надал розповідає, що у Тернополі є такі ж проблеми з дорогами та транспортним сполученням, як і у всіх інших містах України. Проте місто не просить гроші із держбюджету, а надає реальні пропозиції для змін законодавства, завдяки чому місто самостійно зможе утримувати шляхи у належному стані.

«У рамках децентралізації ми пропонує вирішити державі питання із компенсацією коштів за перевезення пільговиків. Адже для нашого міста держава кожного року мала б відшкодовувати понад 40 мільйонів гривень. Проте уже нам боргують понад 10 мільйонів гривень, є ще борг за минулий рік. Для того, щоб забезпечити безперебійний рух тролейбусів міста, ми відшуковуємо кошти у міському бюджеті, виділяємо їх підприємству, а ці ж гроші могли піти на ремонти доріг, дворів, закладів освіти і т.д., – каже очільник Тернополя. – Друга пропозиція, із якою ми звернулися до представників комітету, це підтримати прийняття Верховною Радою закону щодо впровадження електронного квитка у маршрутках та тролейбусах. Таким чином можна буде чітко визначати кількість пільговиків у транспорті та компенсовувати за проїзд пільговиків стільки, скільки буде розраховано на реальних показниках, а не середньостатистичних даних».

Сергій Надал також наголосив, що у сфері електротранспорту сьогодні існує ще проблема із підняттям тарифу на електроенергію. Вперше цього року вартість електрики для підприємств міського електротранспорту по усій Україні, у тому числі у Тернополі, підняли у березні, а наступне підняття очікується у вересні. Це означає, що знову доведеться переглядати вартість проїзду у тролейбусах.

Щодо автотранспорту, то у Тернополя є ще питання із об’їзною дорогою та рухом по місту вантажівок, які часто їздять перевантаженими.

«По усій Україні їздить перевантажений великоваговий транспорт. Проблема у тому, що держава сьогодні не контролює це питання, тому містами їздять такі вантажівки і вони руйнують дороги. Ми закликаємо віддати це питання органам місцевого самоврядування, тому що міста зацікавлені у збереженні доріг і будуть купувати спеціальні ваги при в’їзді у міста, – додає очільник Тернополя. – Окрім того, об’їзна дорога Тернополя – це частина міжнародної траси, а утримує і ремонтує її лише місто. Ми просимо вирішити це питання і або передати її на баланс «Укравтодору», або надати фінансування місту».

Тернопіль Live