Blog

КП «Тернопільелектротранс» наполовину оновило рухомий склад

КП «Тернопільелектротранс» наполовину оновило рухомий склад

Завдяки депутатському корпусу Тернопільської міської ради та за сприяння міського голови Сергія Надала, в 2011-15 рр. КП «Тернопільелектротранс» наполовину оновило рухомий склад, збудовано та добудовуються тролейбусні лінії, а також реконструйовано два причали. 

Так за цей час придбано 22 тролейбуси «Шкода 15Тр», ще чотири «Шкода 14Тр» буде придбано у вересні ц.р., а також повернуто раніше оплачені три автобуси Львівського автобусного заводу «ЛАЗ-13,5Le (А191)», що значно покращило обслуговування пасажирів, адже на лінію щодня виходить 55 одиниць рухомого складу в добротному стані.

11225270_1644347522469410_3517044785682413302_oОкрім оновлення рухомого парку, за останні роки в Тернополі активно ведеться розбудова тролейбусних ліній. На сьогодні збудовано дві нові тролейбусні лінії на масиві «Аляска» (вул. В. Великого, Л. Курбаса, Морозенка, Симоненка) та у районі обласної дитячої лікарні (вул. Корольова, Сахарова, Купчинського). Добудовується лінія на масиві «Дружба» (вул. Бережанська, Лучаківського, Будного, Тролейбусна), яка буде здана в експлуатацію наприкінці серпня. І за сприятливих погодних умов до кінця вересня планується завершити будівництво ще однієї лінії, яка зв’яже тролейбусним сполученням вул. Довженка (масив «Східний»).

DSCF5498Також варто відзначити, що завдяки відновленому дорожньому покриттю, на багатьох вулицях, якими рухається громадський транспорт у Тернополі, техніка тролейбусного депо менше ламається, а відповідно менше з’їздів з лінії.

Поряд з розвитком тролейбусного парку, проведено реконструкцію двох причалів – «Дальній» та «Центральний», завдяки чому тернополяни і гості міста можуть здійснювати прогулянкові поїздки теплоходами «Герой Танцоров» та «Капітан Парій».

Володимир Зелінський, перший заступник директора КП «Тернопільелектротранс»