Blog

Тернопіль – перше місто в Україні, де почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд

Тернопіль – перше місто в Україні, де почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд

Тернопільські кондуктори почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд. Разом з квитком вони тепер видають і чек. 

Як розповідає начальник управління транспорту, комунікацій і зв’язку Ігор Мединський, поки що наше місто – перше в країні, де розпочали таку практику. Згодом усі тернополяни зможуть розраховуватись за проїзд спеціальними картками або ж кредитками.

– Автоматизована система оплати за проїзд ще не є в нашій країні узаконена, тому кондуктори видають і чек і талон. Зараз ми чекаємо на прийняття відповідного закону на рівні Верховної Ради для впровадження автоматизованої системи оплати за проїзд у тролейбусах, після цього закупимо валідатори і розпочнемо роботу,  – зазначив Ігор Мединський.

Також готують до випуску і спеціальні картки, якими тернополяни зможуть розраховуватись у тролейбусах. Вони також з’являться після прийняття закону.

Автоматизована система оплати дозволить контролювати роботу кондукторів, а також вести електронний облік пасажирів.

– У Європі ця практика вже давно існує. В Україні поки що це можна спостерігати у київському метро. Тому можемо сміливо стверджувати, що Тернопіль стане першим містом в Україні, де запрацює автоматизована система оплати, – каже Ігор Мединський.

Нагадаємо, що наразі у міських тролейбусах працює WI-FI, встановлені GPS-навігатори.

Доба