Blog

У Тернополі розпочинається будівництво нової тролейбусної лінії на Лучаківського

У Тернополі розпочинається будівництво нової тролейбусної лінії на Лучаківського

Сьогодні у Тернополі розпочали будівництво нової тролейбусної лінії на масиві “Дружба”. Вона зв’яже тролейбусним сполученням густонаселений район вулиці Лучаківського. Довжина нової тролейбусної лінії становитиме 1,2 км. Вона проляже від вулиці Бережанської, через вул. Лучаківського та Будного і завершиться на вул. Тролейбусній. Нова тролейбусна лінія запрацює вже з 1 вересня, запевняють у міськраді Тернополя.

Нова тролейбусна лінія на масиві “Дружба” у Тернополі проляже від вулиці Бережанської, через вул. Лучаківського та Будного і завершиться на вул. Тролейбусній. Наразі там вже розпочали роботи, визначили місця для стовпів, далі монтуватимуться лінії електропередач. Для облаштування всієї тролейбусної лінії потрібно сорок вісім опор, їх вже привезли на об’єкт.

– Із сьогоднішнього дня вже приступили до будівництва нової тролейбусної лінії, а саме Бережанська – Лучаківського – Будного – Тролейбусна і по плану ця лінія повинна буде побудована до першого вересня. Тобто, з перших чисел ми запустимо тролейбусну лінію для того, щоб мешканці цих вулиць змогли користуватися електричним транспортом, – розповідає начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради Ігор Мединський.

Після облаштування нової тролейбусної лінії, вулицями Бережанська – Лучаківського – Будного – Тролейбусна курсуватиме тролейбус або одинадцятого, або другого маршруту. Наразі в управлінні транспорту і зв’язку Тернопільської міськради з цим визначаються.

– Щоб був такий своєрідний зустрічний рух: один їхав з Лучаківського, Будного на Тролейбусну і сюди на Бережанську, а другий щоб був могли люди з центру їхати сюди і на Тролейбусну, тобто, своєрідний зустрічний рух. Пасажир буде собі вибирати де і я к йому буде зручно, швидше добиратися і комфортніше, – каже Ігор Мединський.

Далі працівники приступлять до будівництва лінії, яка сполучить вулиці Протасевича – Довженка – Лесі Українки. Її планують завершити до кінця року. В планах на 2016 рік – встановити в Тернополі ще дві масштабні тролейбусні лінії.

Руслана Войцеховська, TV-4