Blog

З понеділка розпочинається будівництво нової тролейбусної лінії на Лучаківського

З понеділка розпочинається будівництво нової тролейбусної лінії на Лучаківського

У понеділок, 27 липня, розпочинається будівництво нової тролейбусної лінії на масиві «Дружба», яка зв’яже тролейбусним сполученням густонаселений район вулиці Лучаківського.

– Після отримання висновку (експертизи) проектно-кошторисної документації, оформили документи згідно чинного законодавства України на початок будівельних робіт. Власне самі роботи розпочнуться 27 липня. Довжина нової тролейбусної лінії становитиме 1,2 км і проляже від вулиці Бережанської, через вул. Лучаківського та Будного і завершиться на вул. Тролейбусній, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

За словами Андрія Павловича, для облаштування лінії потрібно 48 опор, які вже розвезені на об’єкт. Щодо строків здачі тролейбусної лінії, то за амбітними планами, завершити роботи мають до Дня міста. Хоча тролейбусники визнають, що часу залишилося не багато, а роботи чимало. Встановлення лінії здійснюватиметься господарським способом, основна ставка робитиметься на працівників КП «Тернопільелектротранс».

Згідно проектно-кошторисної документації вартість нової тролейбусної лінії складає 2,9 млн. грн.