Blog

КП «Тернопільелектротранс» готове до запровадження АСОП, затримка – за державою

КП «Тернопільелектротранс» готове до запровадження АСОП, затримка – за державою

У ряді тернопільський інтернет-ресурсах з’явилася інформація, що нібито свідомо у Тернополі затримується впровадження автоматизованої система оплати проїзду (АСОП) в громадському транспорті. При цьому робляться закиди на адресу керівництва міста та КП «Тернопільелектротранс». Насправді ж на рівні Тернополя зроблено практично все, щоб ця система запрацювала, затримка ж лише за Верховною Радою України.

Кілька років тому на рівні держави було ініційовано провадження безконтактної системи оплати за проїзд. І Тернопіль увійшов до числа трьох міст в Україні, де було заплановано впровадження пілотного проекту безконтактної системи оплати. Здійснювався цей проект у нашому місті на базі КП «Тернопільелектротранс».

На сьогодні КП «Тернопільелектротранс» завершило встановлення українізованого програмного забезпечення автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

– АСОП уже випробуваний у тестовому режимі, наші працівники невеликими групами (по чотири чоловіки) проходили відповідні навчання та здали екзамени. Хочемо, щоб кондуктори досконало все вивчили перед тим, як підуть на лінію. На сьогодні ми готові до проведення наступного етапу – пробних стажувань кондукторів на маршрутах. Паралельно очікуємо прийняття відповідного закону на рівні Верховної Ради України для впровадження автоматизованої системи оплати за проїзд у тролейбусах. Після його прийняття та закупівлі нових валідаторів (на сьогодні в КП «ТЕТ» таких є чотири) можна буде говорити про реальну реалізацію цього проекту, – повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Між іншим, нещодавно на нараді у заступника Міністра інфраструктури Андрій Мастюх підняв питання затвердження на законодавчому рівні автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).