Blog

Чотири тролейбуси, які працювали у Чехії, купив Тернопіль

Чотири тролейбуси, які працювали у Чехії, купив Тернопіль

Тернопільський тролейбусний парк збільшився на 4 машини. Місто знову купило тролейбуси, якими уже користувалися в Чехії. У комунальному підприємстві “Тернопільелектротранс” запевняють: це – якісні машини, які гарантують пасажирам безпечний та комфортний проїзд, а бюджет Тернополя таким чином зекономить.

– Це вже стало для нас доброю традицією купувати нову техніку, бо я вважаю, що це великий “плюс” для міста і ми маємо впевненість що підприємство найближчі десятки років ще буде жити. Цього року ми плануємо купити вісім тролейбусів. Чотири ви бачите за моєю спиною, вони вже розмитнені, ми вже починаємо проводити на них обкатку. А після цього протягом 2-3-х днів на базі підприємства буде обкатка з пасажирами. Далі вони приступлять до роботи на лінії, – каже начальник КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

Нові тролейбуси курсуватимуть на найбільш завантажених маршрутах, повідомив Андрій Мастюх.

– Конкретно не скажу на якому маршруті вони будуть їздити, бо ми не практикуємо прив’язувати техніку до маршруту, бо вона працює за графіком. По графіку є заїзди на щоденні, технічні огляди і ми щоб не витрачати лишніх грошей і не затримувати водіїв, там де не треба робимо графік. Пріоритетними будуть завантажені маршрути – №№1, 2, 10, 11, а техніка, яка вивільниться з цих маршрутів буде направлена на підкріплення і підсилення маршрутів №9 і №5, а також №3 і №8, – каже начальник КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

В кінці літа в Тернополі з’явиться ще 4 нових тролейбуси з Чехії. Загалом за останні 3 роки вдалося оновити тролейбусний парк на більше як 35%.

Руслана Гриньо, TV-4