Blog

У Тернополі з’явився «вишиваний» тролейбус

У Тернополі з’явився «вишиваний» тролейбус

У Тернополі з’явився тролейбус-вишиванка. «Рогатого» прикрасили орнаментами з усіх регіонів країни, віршами та національною символікою.

Зініціювали акцію студенти Тернопільського педагогічного університету, до них приєдналися і вихованці школи мистецтв.

Галина Полюга, працівник кафедри інформатики ТНПУ ім. В. Гнатюка: «Вишиванка з давніх-давен прославляла нашу Україну. І тому ми хотіли її прославити у цьому тролейбусі, і нагадати всім, які звичаї були у кожному нашому регіоні. І присвятили ми саме прибирання вишиванки до Дня матері, так як мама найчастіше була оберегом».

Робота зайняла близько трьох тижнів. Подбали організатори і про те, щоб було не лише гарно, а й практично – орнаменти, запевняють, можна буде навіть мити.

Ірина Сенік, студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка: «Зацікавило нас таке як щось зробити для свого університету, для цього міста. Це було цікаво. Якщо мені випаде маршрут, що мені потрібно їхати цим тролейбусом, то я буду наглядати, бо мені, все-таки, буде цікаво, чи ніхто нічого не зіпсував, чи ніхто нічого не відірвав».

Вікторія Вовк, студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка: «Ми прикрашали вікна різними вишитими узорами, елементами. Особисто я люблю їздити такими тролейбусами, коли гарно прикрашено. Мені подобається».

Ірина Худобá, ІНТБ