Blog

Тролейбусні лінії обіцяють здати до кінця бюджетного року

Тролейбусні лінії обіцяють здати до кінця бюджетного року

Враховуючи попит тернополян на екологічний вид транспорту, питанням «номер один» для працівників депо є з’єднання нових вулиць міста тролейбусною мережею.

– Ліцензовані проектні організації з Одеси та Києва вже отримали завдання на виготовлення двох проектів тролейбусних ліній – вул. Лучаківського і обласна дитяча лікарня. Паралельно готуємо тендер на придбання опор. Він запланований на 18 березня. Загалом на три нові лінії (включно з вулицею Довженка) потрібно близько 140 опор. Плануємо, поки проведемо тендер на опори, завершити процедуру з проектами. Наразі погодні умови не дозволяють нам приступити до втілення проектів на практиці, тим часом готуємо комплексну документацію, в тому числі й робимо проекти організації дорожнього руху на вказаних вулицях, – зазначив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

За словами керівника тролейбусного депо, роботи по спорудженню нових ліній розпочнуться орієнтовно на початку квітня.

– Після проведення тендеру на опори за 2-3 тижні вивеземо їх на будови. Почнемо роботи з обласної дитячої лікарні. Встановлюватимемо опори на вулицях Корольова – Сахарова – Купчинського. Об’єми великі, роботи багато, тому буде непросто. У середньому можемо ставити сім опор за три дні. Плюс певний час доведеться витратити на встановлення тросів тощо. Логіка підказує, що всі роботи маємо завершити до кінця бюджетного року. Будуватимемо господарським способом, здебільшого силами свого підприємства. Звичайно, на специфічні роботи залучатимемо когось зі сторони. Працівникам КП пояснили, що нові лінії – це розвиток підприємства, – каже Андрій Павлович.

Наразі головним залишається питання, чи вистачить грошей на таке масштабне будівництво. Адже розрахунки проводились у січні – до подорожчання, тоді як на сьогодні ціни стрибнули на 20%, а на деякі будівельні матеріали – і на 50%.