Blog

Три нові тролейбусні лінії будуть у Тернополі

Три нові тролейбусні лінії будуть у Тернополі

Амбітні плани поставило перед собою керівництво тролейбусного депо. Цьогоріч будуватимуть одразу три тролейбусних лінії загальною протяжністю 4,5 км. А якщо врахувати, що тягнутимуть не один, а два проводи, то цю цифру варто помножити на два.

За словами директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, у планах – продовжити тролейбусну лінію на вулиці Сахарова (протяжність – 1,3 км) та Довженка (1,9 км), а також збудувати нову лінію на вулиці Лучаківського (1,3 км). Для цього у міському бюджеті передбачено кошти.

Після нововведень дещо буде змінено три тролейбусних маршрути. З вулиці Корольова тролейбус за маршрут №9 не буде одразу повертати на Купчинського, а їхатиме вгоду. Далі – правий поворот на вул. Сахарова (зупинка обласна дитяча лікарня), правий поворот вниз до міської поліклініки, де облаштують зупинку громадського транспорту. Опісля – лівий поворот з виїздом на вулицю Купчинського і далі за звичним маршрутом.

На вулицю Довженка їхатиме тролейбус аж з «Аляски». Його маршрут проляже наступним чином: з вулиць Морозенка, Симоненка та В. Великого транспортний засіб зробить лівий поворот на Київську, а потім – на вул. 15 Квітня. Навпроти онкодиспансеру перед заправкою передбачено зупинку для того, щоб тернополяни могли швидко дістатися до міської лікарні №2 та інших лікувальних закладів. Опісля маршрут проляже прямо на Східний масив по вулиці Протасевича з правим поворотом на Довженка, ще одним правим поворотом біля пожежної частини і наступним лівим поворотом з виїздом на вулицю Лесі Українки.

Найпростіший з нових маршрутів буде на масиві «Дружба». Тролейбус №2 перед третьою лікарнею робитиме лівий поворот на вулицю Лучаківського, далі – правий поворот на С. Будного і ще один правий поворот на Тролейбусну. А далі – за звичним маршрутом.

– Всі роботи маємо завершити до кінця цього року. Почнемо будівництво ліній з вулиці Сахарова. Це найбільш соціальна тролейбусна гілка, адже туди добираються до лікувальних і навчальних закладів багато дітей, у тому числі і діти-інваліди, – резюмував Андрій Павлович.