Blog

Тернопільським тролейбусникам дозволено отримати овердрафт

Депутати Тернопільської міської ради погодили отримання комунальним підприємством «Тернопільелектротранс» у ПАТ КБ «Приватбанк» кредитних коштів у вигляді бланкового овердрафту з лімітом кредитування в сумі 211 тисяч гривень терміном на один рік.

За словами директора тролейбусного депо Андрія Мастюха, залучення овердрафту відбудеться в тому випадку, якщо матиме місце касовий розрив між отриманням субвенцій і виплатою заробітною плати.

– Ми пережили дуже важчі останні три місяці, коли нам зовсім не надавали субвенцій. Було складно, але колектив з розуміння поставився до тієї ситуація. Я щодня спілкувався з усіма службами, пояснював працівникам, що політично неугодні регіони (до яких потрапив і Тернопіль), де живуть люди, які мають власну думку і не бояться її висловлювати, страждали за свою позицію. Відповідно, це відбивалося на нашому підприємстві, яке з Києва не отримувало передбачені субвенції за перевезення пільгових категорій пасажирів. Зараз прийшов новий Уряд, і на рахунок КП «Тернопільелектротранс» по плану, так як воно мало бути, поступило дві субвенції. Сподіваюся на те, що вони надходитимуть так і надалі. Відповідно, наше підприємство й далі зможе виконувати свою соціальну функцію, – зазначив Андрій Мастюх.