Blog

Перша з трьох чеських «гармошок» вже на маршруті (фото)

Перший з трьох чеських тролейбусів «Skoda 15Tr», які нещодавно були придбані КП «Тернопільелектротранс», з 25 грудня вже перевозить пасажирів.

Як повідомила прес-службі тролейбусного депо начальник служби руху комунального підприємства Наталя Балацька, тролейбус з бортовим номером №159 після 50 км обкатки без пасажирів, з 25 грудня здійснює пробну експлуатацію з пасажирами на лінії.

 – Для цього вибрано найпростіший маршрут №2, який проходить поруч з тролейбусним депо. Якщо водієм будуть виявлені несправності, то тролейбус зможе оперативно заїхати в бокси, щоб їх усунути, – зазначила Наталя Балацька.

У такому режимі транспортний засіб їздитиме 20 годин, після чого його переведуть у звичний режим роботи і працюватиме він, як зазначила пані Наталя, на маршруті №10 у «піковому» режимі (в робочі дні).

За словами директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, ще два чеські тролейбуси «Skoda 15Tr» на маршрут вийдуть приблизно на початку лютого. Певний час потрібно, щоб транспортні засоби отримали сертифікат відповідності (видають спеціалісти з Луцька), пройшли розмитнення, технічну підготовку та на них були оформлені відповідні документи.

Зазначимо, що цього року КП «Тернопільелектротранс» поповнилося уже п’ятьма чеськими «гармошками». Також з певними боями підприємство таки отримало взамін трьох тролейбусів Львівського автозаводу три автобуси «ЛАЗ А191», які сьогодні працюють на першому маршруті.

Ca276_ORuu8 8PQEEz_Sioo