Blog

Причал «Дальній» офіційно прийнятий в експлуатацію (фото)

Повністю завершено реконструкцію причалу «Дальній». Силами працівників комунального підприємства «Тернопільелетротранс», на балансі якого знаходиться об’єкт, забетоновано спуск до причалу, зроблені сходи, поручні та огорожу. До того ж на експлуатацію причалу отримано усі дозвільні документи, в тому числі і свідоцтво Регістра судноплавства України.

– До Тернополя виїжджали водолази з Херсона, які проводи обстеження несучих конструкцій причалу, київські ж фахівці готували відповідні дозвільні документи. На основі висновків ліцензованих організацій представники державного Регістра судноплавства надали свідоцтво, в якому зазначається, що причал «Дальній» придатний до експлуатації терміном на 5 років. Додаткова умова – щороку причал маємо проходити технічні огляди, – зазначив директор КП «Тернопільелетротранс» Андрій Мастюх.

За інформацією керівництва комунального підприємства, загальна вартість реконструкції причалу «Дальній» склала близько 250 тис. грн.

Зазначимо, що через аварійний стан причалу «Дальній» його не експлуатували багато років, що створювало незручності для відпочиваючих, які не мали змогу теплоходами добиралися на Дальній пляж.

Зауважимо, що окрім причалу «Дальній», сертифікат державного Регістра отримав і причал «Центральний». І тепер до оновлених причалів, додав Андрій Мастюх, є потреба в реставрації теплохода «Герой Танцоров». За попередніми розрахунками вона може вартувати біля 120 тис. грн.

На фото – вид на причал «Дальній» з повітряної кулі. 26 серпня 2013 року. Фото Антона Марчевського.