Blog

Нові автобуси на маршруті №1 возитимуть пільговиків у необмеженій кількості

Три нові автобуси, що курсують по маршруту №1 («Вул. Карпенка – вул. Л. Українки»), возитимуть пільговиків в необмеженій кількості. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому 21 серпня.

Забезпечуватиме безкоштовний проїзд за рахунок власних коштів КП «Тернопільміськелетротранс».

Нагадаємо, нові автобуси «ЛАЗ А191» місто отримало від Львівського автобусного заводу в якості компенсації за два тролейбуси, на які через різноманітні бюрократичні перешкоди Тернополю довелося чекати майже 5 років.

«Кожен автобус вміщує більше 100 пасажирів, тому тернополяни не відчують жодних незручностей. Тролейбуси, що їздили по цьому маршруту, тепер обслуговуватимуть пасажирів на маршруті №8, де в них була більша потреба», – зазначив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський.

Загалом у цьому році КП «Тернопільміськелетротранс» придбає для міста 5 тролейбусів чеського виробництва, що були у користуванні. Два з них уже доставили в Тернопіль. 21 серпня рішенням виконкому з міської казни виділили понад мільйон гривень на закупівлю ще трьох таких тролейбусів.