Blog

У Тернополі на маршруті №1А їздитимуть три нові автобуси

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про збільшення рекомендованої кількості автобусів на три одиниці на маршруті №1 «Вул. Карпенка – Л.Українки», відтепер це буде маршрут №1А. Відтак, три тролейбуси, які їздили по маршруту №1, переведуть на маршрут під номером 8, а три автобуса «ЛАЗ А191» їздитимуть по графіку і за маршрутом №1А.

«Ці три автобуси «ЛАЗ А191» працюватимуть в режимі маршрутного таксі на маршруті №1А «Вул. Карпенка – Л.Українки», – розповідає Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку. – Відтак, три тролейбуси з маршруту №1 ми переводимо на маршрут №8, де є ця потреба. Нові автобуси вміщають більше 100 пасажирів, тому тернополяни не відчують жодних незручностей».

До слова, майже п’ять років Тернопіль через різноманітні бюрократичні відмовки не мав змоги отримати два тролейбуси зі Львівського автобусного заводу. І тільки цього року завдяки наполегливості міського голови Тернополя Сергія Надала у ЛАЗа вдалося відвоювати три автобуси, що і курсуватимуть за новим маршрутом.

Як тільки комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» виготовить відповідні паспорти маршруту, нові автобуси виїдуть на лінію.