Blog

Тернопільські теплоходи не зупиняються біля “Дальнього пляжу”

Тернопільські теплоходи не зупиняються біля “Дальнього пляжу”, хоча мали б це робити від початку навігації. Ремонт стаціонарного причалу, який розпочали восени минулого року, досі не завершили. Причина – немає коштів.

Як пояснив директор комунального підприємства “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх, на балансі якого перебуває причал, готовність об’єкту становить понад 70%. Залишилося тільки встановити покриття, сходи, паркан і скати. Роботи – на кілька тижнів. Скільки грошей потрібно на завершення ремонту причалу, Андрій Мастюх не уточнив, але сказав, що загальна сума у кошторисі дуже велика.

Натомість тимчасовий причал, що неподалік, взимку частково обвалився, а тому став непридатним для посадки-висадки пасажирів, – кажуть капітани теплоходів Тарас Парій та Віталій Стасюк.

Якщо жоден з обох причалів не приведуть до ладу, то потрапити на Дальній пляж цього року стане проблемою. Пішки йти далеко, а таксисти нерідко відмовляються туди їхати через розбиту дорогу, або ж беруть із клієнтів утридорога.

“Доба”