Blog

Чи зросте вартість проїзду у тролейбусах? (відео)

На Тернопільщині – тема грошей. В області говорять про неприйнятий бюджет, у місті – про підняття вартості проїзду в маршрутках. Естафету розмов про тарифи підтримав і  «Тернопільелектротранс». Як стверджує його директор, підприємство працює у збиток.

Андрій Мастюх, директор КП «Тернопільелектротранс»: «Ми вже давно хотіли підняли тарифи. Коли вводили тариф 1,50 грн. на тролейбус, то розрахунки, які затверджені двома міністерствами по положенню погодження розрахунків, вже на той час були 1 грн. 76 коп. Тобто 26 коп. йдуть одразу в збиток підприємства. Потреба є однозначно. Поки що закриваємо питання іншими доходами».

Проте, обговорюючи вартість квитка, про комфорт пасажирів не йдеться. Андрій Мастюх підкреслює, за європейськими стандартами у ціну закладають кошти на модернізацію транспорту. В українських тарифах такого не передбачено, принаймні у Тернополі, додає директор підприємства. Відколи і на скільки кататися в «рогатому» стане дорожче, керівник «Тернопільелектротрансу» наразі прогнозувати не береться.

ІНТБ

[youtube=http://youtu.be/NpVbY-Dg5C4]