Blog

Перші теплоходи причал «Дальній» прийме вже навесні (фото, відео)

У квітні 2013 року, на початку наступного навігаційного сезону, після 15 років простою перші теплоходи зможе прийняти причал «Дальній». Про це запевнив заступник директора КП «Тернопільелектротранс» Микола Карпишин.

Причал «Дальній» був збудований у далекому 1968 році. Довгий час він служив в основному відпочивальникам, які завдяки ньому могли швидко дістатися до Дальнього пляжу – єдиного офіційного пляжу в Тернополі. У 1995 році причал, як і два теплоходи, передали з управління річкового пароплавства на баланс «Торгового Дому «Тернопіль». Нові власники не дуже слідкували за збереженням переданого їм майна, і за досить короткий час причал «Дальній» став аварійним. Відповідно контролюючі служби з 1997 року заборонили його експлуатацію.

– У 2012 році за підтримки Тернопільської міської ради було прийнято рішення відремонтувати причал «Дальній» коштом і силами працівників КП «Тернопільелектротранс», на балансі якого він віднедавна перебуває. У квітні цього року було замовлено проектно-кошторисну документацію та розпочато ремонтні роботи. На сьогоднішній день до завершення підходить бетонування причалу. До кінця цього року заасфальтують «подушку», а вже наступного будуть встановлені сходи на спуску та огорожа на причалі, – зазначив Микола Карпишин.

За словами керівництва тролейбусного депо, після закінчення всіх робіт причал «Дальній» матиме змогу приймати теплоходи «Герой Танцоров» та «Капітан Парій», що дозволить більшою мірою розвивати рекреаційно-відпочинкову зону міського пляжу, адже із введенням в експлуатацію нового-старого причалу потік відпочивальників повинен значно збільшитись.

Як повідомив пан Карпишин, за останні два роки силами комунального підприємства вже відремонтовано два причали – «Центр», що в парку Шевченка, та «Хутір». На черзі третій – «Дальній».

Ремонт причалу "Дальній" Ремонт причалу "Дальній" Ремонт причалу "Дальній" Ремонт причалу "Дальній"
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xDBWdwa4fjM]