Blog

На вулиці Крушельницької замінюють контактну мережу (фото, відео)

На вулиці Крушельницької розпочалось оновлення тролейбусної лінії. У ніч на 21 листопада працівники КП “Тернопільелектротранс” замінили лівий дріт на ділянці від залізничного шляхопроводу до перехрестя з вулицею Опільського. Також були встановлені нові несучі конструкції та криві.

Упродовж наступних діб буде оновлена вся мережа на вулицях Крушельницької та Замковій. Усі роботи проводитимуться вночі.
Заміна контактного дроту Заміна контактного дроту Заміна контактного дроту Заміна контактного дроту

Стаття і відеосюжет телеканалу “TV-4“:

Незручностей водіям заміна контактного тролейбусного проводу на вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі не спричинить, запевняють тролейбусники, бо роботи провадять уночі. Завершити їх планують вже завтра, 22 листопада. Вулиця Соломії Крушельницької – не єдина ділянка, де потрібна така заміна, кажуть у комунальному підприємстві “Тернопільелектротранс”. Протяжність тролейбусних ліній у Тернополі – 74 кілометри, 30% з них – в аварійному стані.

Замінювати контактний провід на вулиці Соломії Крушельницької почали ввечері 20 листопада. Такі роботи проводять вночі, аби не перешкоджати руху автомобілів. Заміну проводили саме на цій ділянці дороги через зношеність проводу та збільшення кількості тролейбусів.

Потужність збільшується, навантаження теж на контактну мережу збільшується і ми вирішили поміняти контактний провід. Міняти будемо від залізничного мосту до готелю “Тернопіль”. Поміняли вчора за ніч, робимо це в нічний час для того, щоб вдень не перешкоджали ми транспотртним засобам і транспорт нам щоб не перешкоджав в роботі, міняємо це вночі. Замінили вчора порядка 300 метрів. Якщо точно, то 275 метрів., – розповів головний інженер КП “Тернопільелектротранс” Ростислав Кулина.

30%  тролейбусних ліній у Тернополі потребують негайної заміни контактного проводу, каже головний інженер комунального підприємства “Тернопільелектротранс” Ростислав Кулина, але грошей на це нема.

Ми побудували в цьому році контактну мережу по вулиці Симоненка – Морозенка – Леся Курбаса. Там протяжність контактної мережі 2 кілометри 325 метрів – а це дуже великі кошти туди пішли, міська рада виділила їх, ми їх освоїли. Крім цього, придбали тролейбуси чеські – 5 машин вже є, а 2 останні вже будуть курсувати буквально до кінця місяця, але через відсутність коштів ми ці роботи проводимо вкрай необхідних випадках і вкрай необхідних ситуаціях, – каже Ростислав Кулина.

А вкрай необхідні випадки трапляються досить часто, кажуть тролейбусники. Старі контактні проводи обриваються і можуть падати як на транспорт, так і на перехожих. Остання така аварія сталась учора, 20 листопада, на вулиці Острозького: провід, що обірвався, розбив скло автомобіля. Люди, на щастя, не постраждали.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KrFRtrC8c5Q]