Blog

Тролейбусники пікетували казначейство

Сьогодні, 8 листопада, понад 50 працівників КП «Тернопільелектротранс» разом з іншими міськими комунальними підприємства пікетували Головне управління Державного казначейства у Тернопільській області з приводу нездійснення проплат платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Тернополя.

Працівники тролейбусного депо прийшли на мітинг по одній причині – ми просимо, щоб нашому підприємству віддали чесно зароблено гроші, – зазначав голова профспілки КП «Тернопільелектротранс» Микола Карпишин. – На даний час близько місяця не рухається платіжка на суму 139 тис. грн. Це кошти, які виділено нам з міського бюджету на поповнення статутного фонду, а також згідно заключного договору за тролейбуси, які останнім часом придбані в Чехії. Але у зв’язку з тим, що нам ці гроші для погашення боргів за тролейбуси, казначейство не надавало, ми змушені були взяти кошти, які мали би піти на заробітну плату працівникам чи на податки.

Водночас, близько 1 млн. грн. держава через казначейську службу заборгувала тернопільським тролейбусникам за здійснення перевезень пільгових безоплатних пасажирів.

Загалом, за словами першого заступника директора КП «Тернопільелектротранс» Володимира Зелінського, на сьогоднішній день борг по зарплаті працівників депо складає півтора місяці.

Разом з тим зазначимо, що хоча на мітингу було чимало працівників тролейбусного депо, однак це не відбилося на роботі підприємства. Всі тролейбуси, згідно затверджених графіків руху, знаходилися на маршрутах. Відповідно тернополяни, які користуються тролейбусами, не відчули дискомфорту від того, що частина колективу брала участь у пікетуванні.