Blog

Тролейбусний парк поповнився ще двома «гармошками» (фото)

Сьогодні, 7 листопада, на залізничну станцію «Тернопіль» привезли ще два тролейбуси чеського виробництва моделі «Škoda 15Tr». Загалом за останні місяці тролейбусний парк Тернополя поповнився вже п’ятьма транспортними одиницями.

Дані тролейбуси попередньо експлуатувався на дорогах європейських країн. Вони не нові – їм близько 10 років. Але перед тим, як потрапити до Тернополя, тролейбусам зробили капітальний ремонт.

За словами керівника КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, місто самостійно не може закупити нову техніку, оскільки вартість одного тролейбуса в середньому складає 2 мільйони гривень. Тому комунальники змушені брати техніку, яка була у використанні, але доволі хорошої якості. Її ціна – близько 200 тисяч гривень.

Для Тернополя і тролейбусного депо придбання нової техніки, безперечно, значна подія, зважаючи на застарілий парк наявних тролейбусів. Адже на сьогоднішній день середній вік рухомого тролейбусного парку становить 22-25 років. З них є 20 одиниць, які мають вік понад 30 років. Питання покращення тролейбусного парку актуальне ще й через те, що тролейбуси – це, по-перше, соціальний вид транспорту, яким користуються всі без винятку пасажири, в тому числі і пільгові категорії, по-друге, екологічно чистий вид транспорту.

Тролейбус «Skoda 15Tr» Тролейбус «Skoda 15Tr» Тролейбус «Skoda 15Tr» Тролейбус «Skoda 15Tr»
Тролейбус «Skoda 15Tr» Тролейбус «Skoda 15Tr»