Blog

ЛАЗ досі не віддав Тернополю два тролейбуси, за які було заплачено ще три року тому

Львівський автобусний завод досі не віддав Тернополю два тролейбуси, за які було заплачено ще три року тому. А вони були б дуже доречними сьогодні, оскільки тролейбусний парк потребує заміни і оновлення.

Купляти нові тролейбуси місто дозволити собі не може. Але надія, що львівський завод таки поверне їх, все ж є. Міська рада отримала відповідь від Міністерства юстиції, яким зобов’язано управління виконавчої служби у Львівській області відновити судове провадження по стягненню боргу із заводу на користь комунального підприємства «Тернопільелектротранс». Крім того, як і обіцяв свого часу міський голова Сергій Надал, він зробив «ЛАЗу» негативну рекламу у містах України.

– За підписом міського голови пішли листи до міських голів всіх обласних центрів, до голів всіх обласних рад і адміністрацій, до керівників профільних міністерств, відомств, до Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, де ми розписали ситуацію і просили зреагувати якимось чином. І намагались упередити керівництво інших міст і областей, що не можна мати справ із Львівським автомобільним заводом, оскільки ці люди займаються нечесним бізнесом і є загроза втрати бюджетних коштів, – розповів мер.

За даними міськради, за два нові тролейбуси ЛАЗу перерахували у 2009 році більше 4 мільйонів гривень. Однак тоді завод не поставив машин через економічні труднощі. Водночас прес-служба заводу свого часу заявила, що Тернопіль сплатив лише аванс – приблизно 2 мільйони гривень. Решту підприємству не перерахували. І це начебто одна з причин, чому не виготовили повну партію тролейбусів.

За Збручем